TRESORTER OG FARGER

Tre har alltid vært et verdsatt materialvalg. Det er et naturlig, slitesterkt og vakkert materiale. En tretrapp gir et lunt og klassisk uttrykk til hjemmet ditt. Det er mange muligheter for hvordan en tretrapp kan se ut. For eksempel kan man velge en oljet, lakkert, beiset eller malt utførelse. Ofte velger man en kombinasjon, for eksempel malte vanger og oljede trinn. I tillegg vil valg av tresort også påvirke det ferdige resultatet. Mulighetene er mange, og gjør at hver enkelt kan skreddersy sin trapp helt etter eget ønske. Vi hjelper gjerne til med å ta avgjørelsene sammen med deg.

Ask

Eik

Bjørk

Furu

TRESORTER

Det er mange ulike sorter tre som egner seg til trapper.

De ulike tresortene varierer i utseende, struktur, hardhet og levetid.

MATERIALENES HARDHET

Treslagenes hardhet er målt i N/mm² (Newton per kvadratmillimeter). Av materialene vi bruker i våre trapper ser tabellen slik ut.

Trinn og håndløper er naturlig nok mest utsatt for slitasje.

Derfor anbefaler vi å velge et mer slitesterkt materiale her, som for eksempel eik eller ask. Stolper, spiler, vanger og håndløper kan fint produseres i furu.

Material Hardhet (N/mm²)
1 Ask 39
2 Eik 34
3 Bjørk 26
4 Furu 17

FARGE PÅ TRAPPEN

SHERWIN-WILLIAMS
Farge på trappen

Vi bruker i hovedsak SHERWIN WILLIAMS farger. Du kan velge den fargetonen du ønsker på trappen din. Det er viktig å huske at tre er et naturlig materiale med en unik struktur. Denne fargemetoden gir bare en fargetone til treet, og du vil fremdeles kunne se treets struktur gjennom fargebehandlingen.

Ulike treslag vil se forskjellig ut etter lik fargetoning. Det er vanskelig å få et godt inntrykk av fargene digitalt, men de gir en pekepinn på hvordan resultatet kan bli.

FARGETONER FOR ASK 

FARGETONER FOR EIK 

FARGETONER FOR BJØRK