TRAPPER

Trapper er en viktig del av huset ditt. Ikke bare knytter de etasjene sammen, men de gir personlighet til huset og understreker stilen i interiøret ditt. I noen tilfeller er trappen hovedfokuset i et rom, og da er det spesielt viktig at trappen gjenspeiler stilen i resten av huset. I tillegg til å være et smykke i interiøret, må trappen også være sikker og funksjonell.

Vi hjelper deg med å finne de beste løsningene for deg og ditt hjem.

DE VIKTIGSTE TINGENE Å TENKE PÅ VED VALG AV TRAPP

TRAPPENS FORM

TRAPPENS STØRRELSE OG LOKASJON

 INTERIØRSTIL

LYSSETTING

SIKKERHET OG KOMFORT

TRYGG OG RIKTIG HØYDE PÅ HÅNDLØPERE

RIKTIG STØRRELSE OG HØYDE PÅ TRINNENE

MATERIALVALG

TRAPPENS FORM

Trappens form er vanligvis tegnet inn i samarbeid med en arkitekt i prosessen der huset tegnes.  Dersom det skal bygges på en etasje i et eksisterende hus, kan man tilpasse trappen etter egne ønsker og behov. Plass er ofte en avgjørene faktor ved valg av trappetype. Det finnes mange muligheter å velge mellom. Dersom man har god plass kan man velge en trapp med repos. En repostrapp er behagelig å gå i og er et godt trappevalg. En repostrapp kan ha L eller U form. Vi leverer også L-trapper og U-trapper uten repo. I tillegg leverer vi rette trapper, S-trapper og spiraltrapper.

 

TRAPPESTØRRELSE OG LOKASJON

Hvilken trappeform man velger bestemmes av ulike faktorer som plass og takhøyde. Det finnes en trappemanual som beskriver standardstørrelser på trapper. Det finnes blant annet krav om stigning og takhøyde. Det er også satt standard for trinnhøyde og trinndybde. Lokasjonen på trappen er et viktig valg. Dette bestemmes ofte av praktiske hensyn, men også av estetiske. Noen ønsker at trappen skal være et blikkfang i rommet, mens andre ikke ønsker at trappen skal ha noe særlig oppmerksomhet. Dette er avgjørene for om man vil at trappen skal komme ned midt i rommet eller om den skal bygges så tett som mulig inntil enn vegg.

INTERIØRSTIL

Når man skal velge hvilken trapp man skal ha, er det viktig å tenke på at trappen skal passe inn med resten av interiøret. En riktig trapp til din bolig understreker din personlige stil og gir interiøret samt boligen et helhetlig uttrykk. Til en eldre bolig passer det ofte med en elegant og klassisk tretrapp. Her kan man velge profileringer og farger etter eget ønske, slik at resultatet blir personlig og skreddersydd til din bolig. I  for eksempel en funkis bolig velges ofte en moderne trapp. Her har man også et hav av muligheter, både når det gjelder farger og materialer. De moderne trappene har som regel treverk trinn, mens stolpene gjerne består av stålspiler eller en glassvegg/glassrekkverk med overliggende håndløper i tre eller metall.

LYSSETTING

Trapperommet skal ha god og behagelig belysning. Dette kan være naturlig lys fra vindu samt lys montert i tak, på vegg eller integrert i selve trappeelementene. Integrert lys i trappen er blitt mer og mer populært de siste årene, og gir virkelig det lille ekstra til din trapp. Led-lysene kan monteres på mange ulike måter. Noen eksempler er under trinnene, i selve trinnene, i vangene eller i veggen. Integrert lys i trappen gir et lunt og eksklusivt uttrykk.

SIKKERHET OG KOMFORT

En trapp skal være både sikker og god å gå i. Derfor er nøye prosjektering og tett dialog med deg som kunde viktig. Vi sørger for at norsk trappestandard blir fulgt med tanke på sikkerhet, men en trapp er så mye mer en riktige mål og sikker montering. Det er viktig å finne materialer som er komfortable å gå på, og som er riktig valg for deg. En trapp skal være både komfortabel, sikker og estetisk tilpasset deg og din bolig.

TRYGG OG RIKTIG HØYDE PÅ HÅNDLØPER

Det er viktig at trappens håndløper har riktig høyde. Både med tanke på komfort og trygghet. Høyden på håndløperen skal være ca. 0,9 m over trinnene. Dette er beskrevet i trappemanualen.

RIKTIG STØRRELSE OG HØYDE PÅ TRINNENE

Det stilles krav til hvordan trinnene skal være utformet. Trinnet skal være minimum 0,25m dypt (inntrinn). Høyden på trinnene vil variere noe, og er avhengig av hvilken stigning trappen får. Dersom du som kunde har spesielle ønsker med tanke på størrelse og høyde på trinn, forsøker vi å tilpasse dette sammen med deg uten at det går på bekostning av gitte anbefalinger.

MATERIALVALG

Når man skal velge hvilke materialer man vil ha i trappen sin er det lurt å se trappen i en helhet med resten av interiøret. En iøyenfallende trapp understreker din personlige interiørstil. Klassiske trapper produseres i tre. De kan være malte, oljet eller beiset. Ofte er de en kombinasjon, som for eksempel malte vanger og tre-struktur i trinn og håndløper.  Ulike typer tre gir ulike uttrykk på trappen din. Moderne trapper inneholder gjerne elementer av rustfritt stål eller glass i tillegg til heltre. Glass og stål er materialer som egner seg godt i trapper i moderne hjem. Både moderen og klassiske trapper kan virkelig være at blikkfang i rommet, og kan fås i utallige varianter. Trappemodulene kan settes sammen for å få din unike trapp, kombiner med integrert led-lys og du har skapt et smykke i hjemmet ditt.